WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME
 

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

 Pilav voor 4 personen (Turks of Marokkaans)
 (PDF)

Dit gerecht wordt geserveerd met witte rijst en gekookte spersiebonen, maar kan ook met Couscous en peulen. (Marokkaans)

pilav

Samenstelling Pilav voor 4 personen:
3 kleine uien gehalveerd en in ringen gesneden
1 Kg kipfilé in blokjes 3 cm
1 grote paprika in blokjes 2 cm
50 ml gembersiroop (flesje)
1 tl. Sambal oelek
5 el. Olijfolie
5 el. Ketjap manis
10 blaadjes munt, gesneden
1 dubbelblikje tomatenpuree
1 doosje champignons in vieren gedeeld
1 grote teen knoflook
1 grote tomaat, gehalveerd en in schijfjes van 5 mm
10 halve perziken uit blik nogmaals gehalveerd.

De bereiding:
Gebruik een grote wandjan of aluminium wokpan en verhit de olijfolie.
Fruit de uien samen met de paprika en knoflook. Voeg de gesneden kip toe en bak dit samen op hoog vuur gedurende 15 minuten goed door. Steeds doorscheppen met 2 pollepels.
Voeg nu eerst 300 ml heet water toe en dan het gembernat, sambal, ketjap, munt,  tomatenpuree, champignons en tomaat. Flink omroeren en weer aan de kook brengen. Proef de saus en breng die op je eigen smaak met zout en/of Ketjap.
Zet het vuur lager en laat met de deksel erop het gerecht een 30 minuten stoven.

Bij de eindbereiding de wadjan opwarmen en de perziken toevoegen. Ook het sap uit het blik is welkom als aanvulling op de saus en deze bindt ook enigszins af. Zorg er wel voor dat niet alles gaat drijven. Indien nodig afbinden met maizena.

Eet smakelijk en.....!

Zo eet ik nu iedere dag!