WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME
 

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

   Italiaanse ovenschotel  (PDF)

De hoofbestanddelen van deze smakelijke  schotel zijn penne, paprika, tomaten, Mozzarella en oude geraspte kaas.

Ingrediënten:
250 gr penne
1 echte Mozzarella (buffel)
1 blikje gepelde tomaten
1 Rode en 1 groene paprika
1 grote tomaat in achten
1 grote gesnipperde ui
1 klein blikje tomatenpuree.
Een half salamiworstje in kleine blokjes
Een paar takken balsamico
3 knoflookteentjes
10 zwarte olijven zonder pit
Bakboter

De bereiding:
Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg hier de penne bij. Roer met een vork los en doe er wat zout bij. Ongeveer 10 min. koken. Stort de penne in een vergiet en spoel goed af met heet water. Uit laten lekken en in een ovenschaal plaatsen. 

Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook glazig.
Voeg dan de tomaten met het sap erbij en snijd ze voorzichtig doormidden in de pan. Nu kunnen ook de blokjes paprika (3cm), de tomatenpuree, de tomaten, olijven en salami erbij. Weer aan de kook brengen en ca. 10 min. doorsudderen zonder deksel.  Steeds roeren. Op het laatst een flinke hoeveelheid  kleingescheurde balsamico erbij doen.
Het mengsel over de penne storten en mooi verdelen. 
Snijd dunne plakjes van de Mozzarella en leg die er bovenop.
Verwarm de oven voor op 180 0C in 10 minuten en plaats de ovenschotel in de oven, zonder dat deze aanstaat. Laat de kaas in ca 10 min. wat smelten.
Haal de schotel er uit en bestrooi het gerecht rijkelijk met oude kaas rasp.
Zet hem terug in de oven en bak deze af 10 minuten normaal en dan 5 minuten met bovenwarmte.
Direct opdienen als het korstje lichtbruin is.

Lekker met een slaschotel van ijsbergsla, rucola, komkommerblokjes, olijfjes en partjes tomaat.
Afwerken met heldere dressing en goede olifolie.  (peper en zout)

salade

schotel



Eet smakelijk en...

Zo eet ik nu iedere dag!muts