WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

  Tofu Lengko (PDF)

Tofu met kool, taugé, komkommer en pindasaus
 
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
pinda olie (arachide)
250 gr gesneden witte kool
1 komkommer
200 gr taugé

De saus:
2 sjalotten
1 Ui in ringen gesneden
4 teentjes knoflook (of 2 grote)
1 rode lombok (niet te hete kwaliteit)
50 gr versgebrande pinda's
2 tl palmsuiker (Goela Djawa)
2 tl witte wijnazijn
6 el ketjap manis

De Bereiding:

tofu1   tofu2

Frituur in de wadjan de in blokjes van 2 cm gesneden tofu goudbruin en laat deze daarna goed uitlekken. Strooi er wat zout op. Dan, de rauwe pinda's onder de olie ook voor 3 minuten bakken tot ze licht kleuren en daarna laten uitlekken, eveneens op keukenpapier. Je kan ook gewone pinda’s 1 minuut bakken. (het gaat om de gebakken smaak)

Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn (2 grote sjalotten, 4 tenen knoflook, de lombok, de pinda’s en de palmsuiker)  en meng dit met de ketjap en de azijn tot een saus.
Voeg wat water toe en laat dit sudderen tot die iets indikt.

tofu7  

   tofu3    tofu4

Halveer de komkommer in de lengte en schep met een theelepeltje de zaadjes er uit.
Snijd de komkommer dan in blokjes van 2 cm. Droog die in een theedoek en frituur ze ca 3 minuten
Blancheer de taugé door in een vergiet de hete straal van de warmwaterkraan er een minuut lang op te richten.
(anders heel even in een pannetje blancheren)
Laat de kool in een ruime pan ca 4 min koken en daarna in een vergiet uitlekken.

tofu5    tofu6

Meng nu alle ingrediënten, behalve de gebakken Tofu door elkaar en giet de saus erover in een ruime schaal.
Leg de gefrituurde sjalotringen en de selderie er bovenop.
Voeg als laatste de tofu toe, dan heb je de meeste kans, dat die krokant blijft.

Verwarm alles in een magnetron.
Strooi er als allerlaatste wat gefruite uitjes op.

tofu8



Zo eet ik nu iedere dag!