WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

  Telor Goelei Kling (PDF)

eieren, gemarineerd in Masala Kerriesaus

Ingrediënten:

20 hardgekookte eieren L
2 grote uien
roomboter
1/2 l  bouillon maken van rundsvleesblokjes)
maizena
1/2 l melk
zout
1 el Massala Kerrie

Bereiding:
Snipper de ui en fruit die in de roomboter. Kook  deze vervolgens in de kerrie, de boullion en de melk gedurende een kwartier.

telor1    telor2

Los maizena in een klein kopje water op en doe die bij de kokende substantie, totdat die wat indikt. Goed roeren.
Zet het vuur dan uit.
Pel de eieren en halveer die. Leg ze met de platte kant op een voldoende grote ingeboterde schaal en giet daar de warme saus over.

telor3    telor4

Laat dit afkoelen en trek er dan een folie overheen.
Zet het minstens een dag in de koelkast weg om te laten intrekken.
Opwarmen in een oven(tje)

Het gerecht wordt warm gegeten.
Zo eet ik nu iedere dag!