WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

  Seroendeng “Kokkie Henkie” (PDF)

Een mix van gebrande kokos, katjangs, bruine- of rietsuiker en krokante, aardappelstaafjes.

Seroendeng heeft als basisbestanddeel geroosterde kokos. Daarnaast kunnen diverse ingrediënten worden toegevoegd. Kokkie Henkies gerecht bestaat uit kokos, pinda’s en Kentang (bij de Toko)

Ingrediënten:
500 gr gemalen kokos
150 gr zelfgeroosterde pinda’s
3 el zonnebloemolie
150 gr Kentang Mix (Toko) gebakken aardappelstaafjes, pinda en kruiden

Kruiden:
2 fijngesnipperde uien
2 Knoflooktenen fijngehakt
5 tl Ketoembar (Korianderpoeder)
4 tl Djintan (komijnpoeder)
5 tl Zout
100 gr Bruine basterdsuiker
100 gr Rietsuiker (of 200 gr van het ene)

De Bereiding:
Bak de onder kruiden genoemde ingrediënten in de wadjan met een paar druppels olie tot alles goed gaar is en licht gaat kleuren. Vuur niet te hoog zetten.

Rooster de kokos in de voorbereide prut, onder voortdurend omscheppen met twee houten woklepels, tot die lichtbruin gaat kleuren.
Neem de tijd, want het kan even duren. Laat het gerecht geen ogenblik in de steek. Neem geen telefoon op!
Anders verbrandt het onherroepelijk.
Zet het vuur uit wanneer de kleur je bevalt (niet te donker). Blijf nog 5 minuten "roerbakken" tot de wadjan is afgekoeld. Anders krijg je onherroepelijk zwarte kokos ertussen!
Er verspreidt zich nu een heerlijke lucht in je keuken.

seroendeng vers   kokos geroosterd
Aanbakken van de kokos                                          Geroosterde kokos

katjang bakken  
katjang gebakken
Katjangs bakken                                                       gebakken katjangs

Als alles in de wadjan is afgekoeld, kunnen de pinda’s, Kentang en de suiker(s)  erbij.  Meng het goed door elkaar en proef het gerecht. Meer zout geeft meer smaak en kan door meer suiker iets worden afgezwakt. Blijf alleen niet aan de gang.
                                                      
seroendeng gemixt
En zo heb je Seroendeng “Kokkie Henkie”.

Zo eet ik nu iedere dag!