WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

     Indische Sateh   (PDF)

Deze sateh is wel heel anders dan die je bij een chinees restaurant krijgt. Die maken eigenlijk alleen nog kipsate's met een saus, die je "industrieel" zou kunnen noemen. Kraak noch smaak!

Ingrediënten voor de vleesbereiding:
500 gr Varkensfelé lekkere dikke lappen
3 grote tenen knoflook, heel fijn gesnipperd
1 lombok al of niet met zaden
Ketjap manis
1/2 uitgeknepen citroen
zout, laospoeder, djahépoeder. ketoembarpoeder, trassiepoeder
Heel fijn gesnippere verse laos en gember
Wat kristalsuiker
Zonnebloemolie

Voor de saus verwijs ik naar de beschrijving bij Indonesische pindasaus  (klik)

De vleesbereiding:
Niet iedereen heeft direct een Barbeque klaar staan om het sateh-vlees te roosteren. maar een grillpan doet ook wonderen.

Snijd de varkensfilé in stukken van 2-3 cm. Doe ze in een mengkom.
Snijd de knoflook, lombok, laos zo fijn mogelijk. Voeg dit erbij, samen met ca. 5 el katjap manis, het citroensap, 3 tl suiker en 1 el zonnebloemolie>
Goed mengen en minstens een uur laten marineren.

Maak een grillpan of een hele zware braadpan zonder olie goed heet en braad de gemarineerde sateh blokjes in delen tot ze bruin zijn.
Leg deze op een bord.
Week sate' stokjes in water en rijg de sateh's hieraan.
Nu heb je ook tijd om de overige gerechten te maken, want de eindbereiding van de satehs wordt gedaan in een vuurvat schaaltje in de oven.
10 minuten op 210 graden met bovengrill.

sateh_roosteren


Voor het opdienen de satehsaus er over scheppen.

sateh_pindasaus

Eet smakelijk. en...

                          
Zo eet ik nu iedere dag!