WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

  Rendang Padang (PDF)


Rundsvlees op zijn Padangs (Plaats op Sumatra) 

Ingrediënten
1kg rundvlees

Kruidenpasta:
2 verse lomboks
6 sjalotjes
1 grote ui
6 cm gember
2 tl Koenjit
3 cm Laos of 3 tl poeder
2 tl ketoembar
2 tl djintan
5 kruidnagels
2 tl kaneelstokjes of poeder
asemwater of citroensap
Ketjap Manis
------------------------------------------
1l kokosmelk (2 blikjes dunne en dikke santen scheiden)
geroosterde kokos
5 el arachide olie
zout naar smaak

Bereiding:
Snijd het vlees in plakjes van 4x4 cm. Braad het aan alle kanten in een grote braadpan met arachideolie lichtbruin.
Deksel er op en wegzetten.

 rendang aanbakken   rendang kruiden 1

 rendang kruiden fruiten   rendang bij elkaar

Maak alle overige ingrediënten schoon of schil en snijdt alles fijn, maak het nog fijner in de keukenmachine. Je krijgt op deze manier iets wat lijkt op een kerrie. (De kruidnagels in een vijzel fijnwrijven en met een kwastje er uithalen)
Fruit deze kruidenpasta in de wadjan. en schep het over bij het vlees in de braadpan.
Voeg 2 kopjes van de dunne santen toe en laat het een tijdje sudderen. (Dunne santen zit boven in het blik, wanneer je tenminste niet hebt geschud). Indien nodig het 3e kopje dunne santen toevoegen wanneer het vlees niet zo mals is.
Blijven roeren tot het indikt. Net zolang sudderen tot het vlees helemaal gaar is (kan wel 3 uur duren)

Voeg dan de dikke santen en geroosterde kokos toe, haal de kaneel eruit en gaar laten worden en indikken zonder deksel tot het vocht grotendeels is verdampt en de saus is gebonden.
Voeg als laatste 2 el Ketjap Manis toe en roer dat er goed door.

rendang padang


Zo eet ik nu iedere dag!