Indisch gehakt met aardappel en kruiden (als bij-
of voorgerecht voor 10 personen)
Ingrediënten
1 kg half om half gehakt
4 eieren
2 uien
zout & peper
4 grote aardappels
4 Kruidnagels
4 dessertlepels Sambal Oelek
Bereiding:
De kruiden, gehakt en de eieren in een schaal doen
en goed door elkaar roeren.
Maak de gesnipperde ui met een staafmixer zo fijn
als mogelijk en laat het vocht er even uitlekken. Sambal
toevoegen en bij het
gehakt doen. Met kneedhaken goed mengen (of met de hand)
De kruidnagels
heel fijn draaien in een vijzel. (Kenmerk van dit
gerecht, maar niet meer dan 4 gebruiken!)

De aardappelen gaar koken (15 min.) goed afgieten,
met open deksel een tijdje laten uitstomen en in
een schaal doen (maak daarin de aardappelen goed
fijn met een vork)

Meng daarna het geheel goed door elkaar. De massa
mag niet te nat zijn!
Verhit in een
wadjan een laagje olie en balletjes ter grootte van
een pingpongballetje draaien en die bakken.
Ze
zakken vanzelf in tot een plattere vorm. Niet
groter maken, want dan valt alles uit elkaar.
Bak de balletjes aan 2 kanten bruin gedurende 2 ½
minuut per kant. Niet eerder draaien.
En keer heel voorzichtig met twee lepels. Gooi de
uit elkaar gevallen producten meteen weg. (Te vet en
niet lekker)
Zet na de eerste gang het vuur lager om verbranden
te voorkomen. Voeg eventueel weer een beetje olie
toe.
Haal ook tijdens het bakken steeds de zwarte
resten uit de pan met een schuimspaan.

Doordat er ui in
dit gerecht zit, wordt de buitenkant altijd nogal
donker. Dat is niet te vermijden.
Koud als
voorgerecht met Thaise Chillisaus; warm als bijgerecht eventueel met pindasaus.
Zo eet ik nu iedere dag!

|