WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

  Pisang Goreng (PDF)

Surinaamse “Bakbanaan” in een deegjasje (Suriname kent heel veel Indische gerechten)

Ingrediënten:
6 Surinaamse Bakbananen
3 eieren
bloem
Zout
Peper
Olie
Poedersuiker
Bruine suiker

pisang in schil    pisang geschild
Verse bakbananen                                                                             Geschild en gevierendeeld

Pel de pisangs. Snijd ze dan dwars door en daarna overlangs.
(De bereiding kan alleen vlak voor het opdienen plaatsvinden, daarom voorbereiden:)

Voorbereiding:
Kluts de eieren met zout, schepje bruine suiker en peper en één verpakking luchtig in een ruime kom. Bewaar dit tot de eindbereiding.

De eindbereiding:
Strooi op een groot bord een hoeveelheid bloem en wat zout daarin gemengd.
Wentel de bananen goed door het ei-beslag en daarna direct door de bloem, tot ze helemaal bedekt zijn.
Leg de voorbereiding op platte borden, niet op elkaar!

  
In bloem gewenteld                                                  Frituren

Maak in de wadjan een halve liter zonnebloemolie heet en bak de stukken banaan zo lang tot het deeg lichtbruin wordt.
Dan bestrooien met Poedersuiker.

Direct opdienen!
(
pas op: De zog. Surinaamse "Bakoven" banaan is niet geschikt voor dit gerecht! Gebruik alleen bakbananen.)



Zo eet ik nu iedere dag!