WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

     Indonesische Babi Ketjap   "Kokkie Henkie"   (PDF)


De Ingrediënten:

1Kg Halscarbonades (doorregen)
2 grote knoflooktenen
2 grote uien
1 tomaat
100 gr seroendeng  (zie bij overig onder Indisch)
3 cm verse gember
Ketjap Manis
Hoisin Saus
Chilly Saus
3 tl Laospoeder

De Bereiding:

Ontbeen de halscarbonades en sijd het in stukjes van 3-4 cm grootte. Doe 3 el zonnebloemolie in een wok of wadjan en verwarm die tot koken.
Braad hierin het vlees ca. 5 minuten onder voortdurend omscheppen. Doe er 2 tl zout bij.
Bereid tegelijkertijd de overige ingrediënten voor; snipper de uien en snijd de knoflook heel fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes en verwijder harde delen. Doe dit alles in een mengkom en doe daar 2 el Ketjap Manis een 1/2 el Hoisinsaus en 1 el Chillysaus bij. Even goed doorroeren.
Wanneer het vlees is aangebraden, kan de voorbereiding er doorheen worden gemengd.
Er komen nu veel sappen vrij van vlees en groenten. Laat dit op laag vuur, zonder deksel net aan de kook in ca. een half uur indikken.

babi ketjap 1

(om de 10 min. roeren)  Voeg er nu 200 ml warm water aan toe en laat het gerecht nog ongeveer een half uur stoven. (Met deksel)
Pas op dat het niet te gaar wordt en uit elkaar valt!

babi ketjap 2

Als het vlees net gaar is, afbinden met in wat water opgeloste maizena. Direct hierna opdienen.

babi ketjap klaar

Dit gerecht kan dienen als onderdeel van een rijsttafel, maar is ook erg lekker met nasi goreng, atjar tjampoer, gesneden banaan met krokante gebakken uitjes. (Zie eveneens bij overigen)

                          
Zo eet ik nu iedere dag!