WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

  Boentjies  (PDF)

De naam van dit gerecht is afgeleid van het nederlandse woord  "boontjes".
Het betreft hier gewone sperziebonen, die op indische wijze worden bereid.


Boodschappen:
300 gr sperziebonen, ontdaan van de uiteinden
1 knoflookteentje
Schraapsel van een kokosboterblok
Stukje gesnipperde lombok
2 gesnipperde sjalotjes
2 cm gesnipperde gember
1 tl Sereh poeder
Zonnebloemolie
1 klein bouillonblokje

Bereiding:
Kook de boontjes ongeveer 10 minuten, net niet gaar. Zet ze weg en laat ze afkoelen. 
Snipper de knoflook, lombok, sjalotjes en gember fijn. Doe wat olie in een wok en braad de voorbereiding aan gedurende 2-3 minuten.
Doe er nu het schraapsel van de kokos bij, het Sereh poeder en een fijngestampt bouillonblokje. Meng alles goed door elkaar en voeg vlak voor de maaltijd de boontjes toe. Bak dit tot alles weer warm is.  Opdienen in een klein schaaltje
Lekker als onderdeel van de Indische Rijsttafel.

boentjies

Eet smakelijk en...

                          
Zo eet ik nu iedere dag!