WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

  Atjar Komkommer  (PDF)  


Koud bijgerecht van hoofdzakelijk komkommer bij oosterse maaltijden

Ingredienten:
2 gewassen komkommers, niet schillen

Kruiden:
2 uien heel fijn snipperen
1 Lombok fijngesneden Pas op, niet te hete peper!
3 el  rietsuiker
2 grote tenen knoflook gesnipperd
5 kemirienoten geplet
3 cm gember gesnipperd
4 tl koenjit (geelwortel)
200 cl natuurazijn
3 el olijfolie

De bereiding:
Snijd de komkommer in blokjes van 2cm en bestrooi die met zout. Laat dit een uur liggen. Was het zout daarna weg en laat het uitlekken.

  gesneden   gekruid

Kook de onder kruiden genoemde ingediënten in de azijn, tot de uien glazig zijn. Proef of het zoet genoeg is.
Doe de komkommer erbij, roer goed en kook dit samen nog  ca 10 minuten. Het dikt in. Meng alles door elkaar en laat het helemaal afkoelen voordat het wordt opgediend. Opdienen op kamertemperatuur.

   verhitten   klaar


Zo eet ik nu iedere dag!