Koud bijgerecht van hoofdzakelijk Paksoi,
bij Aziatische maaltijden
Ingrediënten:
1 verpakking Paksoi met mooie witte stelen (500 gr?)
Kruiden:
2 uien snipperen
1/2 Komkommer
1/2 Lombok fijngesneden zonder zaden
1 el kristalsuiker
2 cm gember gesnipperd
2 cm Laos eveneens
1 el wijnazijn
olijfolie
1 tl gefermenteerde zwarte sojabonen
fijngestampt in de vijzel
3 el Kikkoman sojasaus
1 blokje Rundvleesbouillon
Droge witte wijn
De bereiding:
Snijd de witte delen van de Paksoi in blokjes van
ca 2cm.
Bewaar de bladen zo mogelijk heel. Was ze en gebruik
die eventueel later voor versiering.

Kook de onder
kruiden genoemde ingrediënten in de azijn en olie
gedurende enkele minuten.
Proef of het lichtzoet is. De uien moeten goed gaar
zijn.
Frituur de Paksoi stukjes ca 3 minuten en laat ze op
een keukenpapier uitlekken. Snijd de
(gewassen) komkommer in de lengte door en haal met
een theelepeltje de zaden er uit. Voeg de gesneden
partjes bij de saus en doe daar een flinke scheut
witte wijn bij. Laten sudderen tot de komkommer gaar
is. Voeg aan het eind
een beetje bloem toe en roer alles door elkaar.

Wanneer het gerecht niet zoetzuur genoeg is naar je
smaak, voeg dan nog wat azijn en suiker toe en roer
goed.
Zo eet ik nu iedere dag!

|