WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

  Ajam Bawang (PDF)


Kipfilé met sjalotten

Ingredienten:
1 kg kipfilé
20 sjalotjes
4 tenen knoflook gesnipperd
1 Lombok
zonnebloemolie
Sesamolie
Tomaten ketchup
Zout

Kruiden:
3cm Gember gesnipperd
2cm Laos gesnipperd
Ketjap manis
Sap van 1/2 citroen

De bereiding:
Snijd de kipfile in blokjes van ca 3 cm en bak die rondom aan gedurende  ca 4 minuten, Voeg de gesnipperde sjalotjes, knoflook, gesnipperde lombok, citroensap, peper en zout toe.
Voeg na 4 minuten warm water en het citroensap toe en zet het vuur iets lager. Laat dit sudderen tot het wat indikt.
Voeg nu een paar druppels sesamolie toe en een beetje ketchup en ketjap manis, totdat het gerecht iets begint te kleuren.
Proef het gerecht en wanneer het nog te zuur is, voeg dan een schep suiker toe.

   ajam bawang voorbereiding    ajam bawang gerecht


Zo eet ik nu iedere dag!