WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

  Vis- kip- witlofgerecht  (PDF)

Bij dit tegenstrijdige gerecht worden de kip en de vis apart voorbereid om het verschil in smaak te behouden.
De eindbereiding geschiedt in 10 minuten in de oven.


Ingrediënten: (hoeveelheden zelf aanpassen aan het aantal eters)
kippenpoten met borststuk
panga filé
witlof
mini krieltjes
bloem
tomaten, champignons, komkommer.


Bereiding van de kip in de magnetron:
Over het algemeen kan je een verpakking kip kopen van 4 poten met borststukje.
Deze leg je met het vel onder in een ronde ovenschaal. Maak met peper, zout, zonnebloemolie en sesamolie een mix en bestrijk hierme de poten aan één zijde.
Gebruik de magnetron functie gecombineerd koken en zet de magnetron op High, de teperatuur op 210 0C en de tijd op 15 minuten. Start de magnetron. (Iedere oven heeft zijn eigen instellingen, dus je moet in het begin improviseren. Schrijf op wat je doet)
Haal de schaal uit de magnetron en keer de kipstukken, bestrijk ze opnieuw met het oliemengsel. Strooi nu ook kipkruiden (met kerrie) erover en herhaal de vorige magnetronfunctie. Zo heb je in een half uur een heerlijk krokante en gare kip.
 
Overige bereiding:
Dep na het ontdooien van de pangafilé de vis droog met keukenpapier. Wentel ze door de bloem en bak de vis gaar en krokant in de bakboter of roomboter. Gebruik viskruiden (Verstegen) en eventueel extra zout en peper.

panga bakken     krieltjes

Bak in een grote braadpan de in de lengte doorgesneden witlof met wat roomboter totdat ze lichtbruin kleuren.
Haal van tevoren de bittere kernen uit de witlof.
Voeg dan naar wens gesneden champignons, tomaten, komkommer toe en braad die mee tot ze wat garen.

witlof gehalveerd    bakken witlof

Gebruik een groot bakblik en leg de kippenpoten en de vis zover mogelijk uit elkaar. Leg de groenten in het midden.
Bak dit na het voorverwarmen van de oven in 10 minuten gaar en warm.


Lekker met in zonnebloemolie gebakken kriel-aardappeltjes.

braadslee




En zo eet ik nu iedere dag!

muts