WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

  Witlof met kaas (de lichtere versie)  (PDF)

Dit is de eenvoudige en lichtere versie om een witlofschotel te maken.

Ingrediënten:
8 stronkjes witlof
Roomboter
Oude geraspte kaas
Paneermeel
Peper, zout en nootmuskaat

Bereiding:
Maak de stronkjes witlof schoon, snijd al het bruine weg en haal de bittere kern zo ver mogelijk weg met een aardappelmesje.
Kook dit ongeveer 10 minuten (hoeft niet gaar te zijn) Giet af en leg de uitgelekte stronken in een beboterde vuurvaste schaal.
Kruid de witlof met peper, zout en een beetje nootmuskaat
Strooi een beetje paneermeel erover en daarna wat geraspte kaas.
Herhaal dit tot alles bedekt is.
Snijd kleine klontjes roomboter en verdeel die over de schotel.

witlof_kaas

Laat dit in een voorverwarmde oven op 200 graden 12 minuten bakken.
De kaas is bijna gesmolten en lichtbruin aan het worden.

Eet smakelijk en....

       
Zo eet ik nu iedere dag!MUTS