WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME
 

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

Krokante vis met mango op een rijstbedje

 (PDF)

Wanneer je de opdracht krijgt om nu eens een "licht" gerecht te koken, dan denk je al snel aan vis. Je had  al een mango gekocht en daarmee ben ik nu aan de slag gegaan. De bijlagen zijn deze keer heel eenvoudig en het gerecht wordt in zijn geheel gepresenteerd in een grote geëmailleerde metalen ovenschotel op een bed van witte Pandanrijst.

Ingrediënten:
Boontjes of peultjes/sugarsnaps
Een halve mango in smalle partjes gesnelen met schil en al
1 Tilapia filé, ontdooid
2 Pangafilés ontdooid en in stukken gesneden
4 knolltjes stemgember en een beetje sap hiervan
Stukje versgesneden gemberknol
2 Bosuitjes diagonaal gesneden in stukjes van 1cm
3 el oestersaus
4 Oesterzwammen
200 gr boontjes
Een halve ui in ringen
Maizena en bloem
Viskruiden en Dillepuntjes (gedroogd)
Peper en zout.

Bereiding:
Maak van maizena, bloem viskruiden, peper, zout en dillepuntjes een natte saus en meng die goed door elkaar.
Voeg daar het sap van een halve citroen aan toe.
Doe hier de kleingesneden visdelen aan toe en roer door tot de vis geheel is bedekt. Bewaar de saus voor de volgende vis.
Gebruik een ruime bakpan, verhit 3 el olijfolie en bak hierin de kleine vismootjes tot ze rondom bruin zijn. Leg ze op een apart bord.
Wentel vervolgens de tilapia in het deeg en bak die ook aan beide zijden bruin en krokant.
Zet beide vissen even weg op hetzelfde bord.
  
marineren1     marineren2

vis_bakken    gebakken
Ondertussen zijn de bonen al schoongemaakt en gekookt ( 10 min) en de overige ingrediënten al gesneden.

Neem nu een wokpan en doe daar 2 el olijfolie in en roerbak de ui, champignons en bosui en fijngesneden verse gember.
voeg dan de oestersaus en het gembernat toe. Snijd de stemgember fijn en doe die er ook bij.
Nu kan er 100cl warm water bij. Goed roeren en aan de kook laten. De gekookte bonen en de parten mango worden nu toegevoegd. Laat alles ca 5 min.inkoken en bind dan af met maizena tot een stroperige massa.

bijlagen1    bijlegen2

Stort op de bodem van de vuurvaste schaal de witte rijst en hieroverheen de groente-voorbereiding.
Plaats dan de kleine visstukjes hierop en leg dan de grote vismoot bovenop.
Snijd nog even 4 dunne plakjes citroen op de hoeken en het gerecht kan in de oven.

klaar

Plaats het ook al tijdens de 10 minuten voorverwarming in, want alles is inmiddels afgekoeld.
Bak dan het gerecht in 10 minuten met bovenwarmte weer heet en de vis hopelijk en krokant.

optafel

Eet smakelijk en...

Zo eet ik nu iedere dag!muts