WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME
 

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

   Biefstuk Stroganoff  (PDF)

Omdat de biefstuk in heel dunne plakjes wordt gesneden, kan je er normale biefstuk voor nemen.
Let op, dat het vlees tijdens de bereiding niet te gaar wordt!

Benodigd voor 4 personen:
500 gr biefstuk
1 grote rode paprika
Paprikapoeder
2 grote uien
1 bakje zure room
1 Vleestomaat
Tomatenpuree blikje
Champignons
Bloem
Roomboter
Mosterd
Verse basilicum en peterselie
Knoflook
150 ml Runderbouillon van een blokje
Eau de vie of cognac
Tagliatella
Olijfolie en roomboter
Italiaanse geraspte kaas

Voorbereiding:
Leg de biefstuk 45 minuten in de diepvries en snijd die dan in dunne reepjes van zo'n 7 cm lang. Meng hier een halve eetlepel bloem doorheen.
Voeg peper, zout en paprikapoeder toe. Goed doorelkaar mengen.
Bak dit mengsel in een wanjang in roomboter en olijfolie, totdat het vlees halfgaar is.  Schep het uit de pan en zet dit even weg.

Bereiding:
Snijd ringen van een grote ui en snijd een rode paprika in blokjes van 1 cm. Ontvel een tomaat in kokend water en snijd die in stukken; gooi de zaadjes weg. Vierendeel 10 champignons. Doe dit alles in de wadjang, voeg wat olijfolie toe en een halve lepel bloem. Goed mengen en 3 minuten bakken.  Doe er dan wat water bij en laat de bloem binden.  Nu kan de tomatenpuree, de bouillon, mosterd en zure room erdoor.
Goed roeren en even laten doorwarmen. Vlak voor het opdienen een borrelglaasje eau de vie of cognac erdoor doen.
Klaar is Kees!

Bijlagen:
1. Tagliatella maken met goede olijfolie, knoflook en verse peterselie.  Bestrooien met Italiaanse kaasschilfers en basilicumsnippers.
2. Een rijke salade van tomaten en verse sla. Opmaken met rucola, basilicum en flinterdunne rode uiringen, afmaken met je beste olijfolie en wat
    Balsamico azijn

Eet smakelijk en...

Zo eet ik nu iedere dag!muts