WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

  Tang en li ji- zoetzuur gefrituurd varkensvlees

  (PDF)


Gewoonlijk wordt dit gerecht bereid met varkenslappen of filé. De beenham geeft er een extra dimensie aan, vanwege het lichtgerookte vlees.

Ingrediënten:
500 gr beenham
1 eiwit
5 tl maizena
zout en peper
2 lente-uien
Stukje gember, 2cm
1 el wijnazijn
1 el sherry
2 el suiker

1 el ketjap asin

Bereiding van het vlees:

Snijd het beenhammetje in blokjes van ca. 3 cm en doe die in een mengkom.
Scheid het wit van een ei en doe dit in de kom, samen met wat zout, de azijn, suiker, sherry en 3 tl maizena.
Goed roeren.


De saus:

Hak de lente-ui en gember fijn, Doe dit in een kommetje, samen met wat azijn, sherry en maizena. Goed roeren.
Normaal wordt dit gerecht bereid van varkenslapjes. Hier wordt dit gedaan met een beenhammetje, waardoor dit gerecht een heel nieuwe smaakdimensie krijgt.

Eindbereiding:
Doe een halve liter zonnebloemolie in een wadjan en breng dit aan de kook. (Bubbeltjes)
Frituur de beenhamblokjes in 4 delen hierin. Laat ze uitlekken op een bord bedekt met keukenpapier.

Doe daarna de warme olie in een kom en laat maar  ongeveer 1 el. over om de saus af te maken. ( de olie kan na afkoelen weggegooid worden)
Verhit de saus en doe hier al het vlees bij.

tang_vet   tang

Laat het hier maar heel kort weer warm worden. Het doel is , dat het vlees krokant blijft.
Normaal wordt dit gerecht bereid met hamlappen, maar door het gebruik van beenham voeg je er een extra dimensie aan toe, nl lichtgerookt vlees.


Dit gerecht is heel lekker met nasi goreng en Fu Yong Hai. Ook een beetje atjar mag niet ontbreken.


tang_klaar


Eet smakelijk en...

Zo eet ik nu iedere dag!muts