WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

Oosters fantasiegerecht van restjes

 (PDF)

Je hebt van die dagen, dat je alle mogelijke kleine hoeveelheden van recent bereide gerechten overhebt. Hier kan je best nog een heel smakelijk hoofdgerecht mee maken, wanneer je tenminste ingrediënten uitkiest die bij elkaar horen. Onderstaand een voorbeeld:

Restjes :
Kipfilé
Gamba's (grote garnalen)
Champignons
Prei
Tomaat
Komkommer
1/2 blikje mandarijnen
Peterselie
Stukje grapefruit
Overgebleven stukjes paprika, alle kleuren
Restant eiermie a la nasi
Lenteuitjes

Smaakmakers:
Klein blikje tomatenpuree

Vissaus
Gembernat
Patak's milde Currypasta (Hindoestaans)

overzicht

Bereiding:
Ogenschijnlijk passen de kipfilé en de garnalen niet goed bij elkaar. Maar in de Thaise keuken komt dit meerdere malen wel voor en door het gebruik van de vissaus (Nam Plah) kan je heel karakterestieke smaken creëren. Deze keer heb ik er ook een halve eetlepel Currypasta aan toegevoegd.
Snijd de kip in stukjes van 3 cm en de groenten ook.
Begin met het aanbraden van de kip in een wok met 1 el zonnebloemolie ca 3 min. Voeg alle groenten toe behalve de tomaat, champignons en mandarjnen, roer steeds door op hoog vuur.

pan

Voeg nu de inhoud ven het blikje tomaterpuree en het nat van de mandarijnen toe. Eventueel wat warm water toevoegen tot een smeuïge massa.
Nu kunnen ook de tomaten en de champignons erbij. Op smaak brengen met vissaus en Currypasta. Steeds proeven.
Wanneer je te veel smaak hebt gecreëerd, voeg dan meer warm water toe. Laat het gerecht een kwartier sudderen met de deksel op de wok.
Zo nodig afbinden met wat maizena.


koken

De eiermie, die ik overhad heb ik "opgepiept: met kleingesneden stukjes rode paprika, tomaat en lente_ui.
Een beetje olie erbij doet wonderen.


eiermie

Uiteraard is dit niet de enige manier om je restjes op te maken; er zijn vele wegen naar Rome.
Het is juist leuk om je fantasie te prikkelen om van zoveel ingrediënten iets lekkers te maken!


Eet smakelijk en...

Zo eet ik nu iedere dag!muts