WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

  Fou Yong Hai  "Kokkie Henkie"        (PDF)

Dit gerecht is een variatie van Kokkie Henkie op het traditionele chineese recept.(Spring Roll)

Boodschappen voor het deeg:
4 eieren
100 ml melk
50 gr bloem
Gedroogde bieslook en peterselie, peper en zout
1 teen knoflook

Boodschappen voor de vulling:
Bleekselderij
Doosje Taugé
Het groen van een prei

Boodschappen voor de saus:
1 grote rode paprika
3 cm verse gember
3 Knoflooktenen
2 kleine bouillonblokjes
1/2 lombok fijngesneden zonder zaadjes
i/2 el ketjap manis
1/2 uitgeknepen citroen
Scheutje droge sherry
5 el witte wijnazijn
3 el kristalsuiker
Zout en ketoembar
Maizena

Bereiding van de rol:
Kluts 4 eieren in een beslagkom, met de melk, peper en flink wat zout. Voeg er dan de gedroogde bieslook en peterselie aan toe. Snipper het knoflookteentje heel fijn en doe dit er ook bij. Goed klutsen tot het schuimt. Voeg in kleine beetjes de bloem erbij en blijf klutsen.
Verhit in een koekenpan van 28cm 3 el zonnebloemolie en giet de voorbereiding in de pan. Draai de pan rond totdat de massa gelijk verdeeld is.
Temper nu het vuur tot de helft en bak de "pannekoek" tot die aan de onderzijde gaar en lichtbruin is. De bovenzijde begint dan ook te garen.
Snijd nu met de zijkant van een plasic spatel de struif in tweeën. Keer de delen voorzichtig om zonder dat ze uit elkaar vallen. Zet het vuur nog wat lager en laat de struif helemaal gaar worden met de deksel op de pan (5 min)  Plaats de delen op een werkbald en laat ze afkoelen.

struif en groenten

Snijd de groene prei in flinterdunne stukjes en hak een stengel bleekselderij heel fijn. Bak dit in een kleinere pan in zonnebloemolie gedurende 2 minuten. Doe er dan wat taugé bij en bak nog een minuut.
Verdeel de groenten over de halve pannekoeken en rol deze op, waarbij je de zijkanten iets naar binnen vouwt.
Leg de opgerolde Fou Yong Hai in een hoog ovenschaaltje.
groenten vullen

Bereiding van de saus:
Snijd de paprika, gember, knoflook en een halve lombok fijn en doe die in een mixbeker van de staafmixer. Voeg wat water toe en maal alles tot een hele gladde saus. (5 min)
Stort dan de inhoud in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Voeg dan azijn, sherry, suiker, zout en ketoembar toe. Roer steeds door.
Doe er nu 2 kleine fijngestampte boullonblokjes bij en wat katjap manis. Van dit laatste niet teveel want we willen die mooie rode kleur behouden.
Voeg als laatste het sap van een halve citroen (zonder pitten) toe.
De saus zal over het algemeen veel te sterk van smaak zijn. Ook de zoet-zuur verhouding moet nog worden aangepast.
Begin met warm water toe te voegen, steeds proeven en zo nodig ook nog suiker er bij doen. Wanneer je tevreden bent (eigen smaak) dan kan de saus met maizena gebonden worden.

Eindbereiding:
Schenk de saus over de Fou Yong Hai en dit gerecht is gereed om opgewarmd te worden in de oven. Aantrekkelijk maken met citroenschijfjes en gesnipperde lente-uitjes of verse peterselie.

Fou Yong Hai             

Eet smakelijk en....
Zo eet ik nu iedere dag!MUTS