WELKOM OP DE NIEUWE KOOKSITE VAN KOKKIE HENKIE   HOME

Gerechten per land
Hollands
Frans
Spaans, Grieks, Turks
Italiaans
Chinees
Indisch/Indonesisch
Thais
Overig

  Bami met garnalen en varkensfilé (PDF)

 

Boodschappen:
200 gr Noorse of Oosterse garnalen gekookt
300 gr Varkensfilélapjes
500 gr mie-nesten (groot soort)
arachide olie
2 tenen knoflook
perziken op sap
azijn
koriander
Blokje kipbouillon
taugé
lente-ui
Champignons
Hoi-Sin saus
Ketjap manis
Sambal oelek
Chilli saus
Gembernat
Gefermenteerde zwarte bonen
Eventueel maizena

De Bereiding:

Snijd het varkensvlees in dunne reepjes.
Snipper de knoflook en bak die in de arachideolie even voor.
Voeg het vlees toe en roerbak dit tot het lichtbruin wordt.
Doe de garnalen erbij en doe er 1 el. Hoi Sin saus en 1 el. ketjap, alsmede een tl. zwarte bonen.
Kook de bami in 12 minuten beetgaar, giet af en voeg die bij de roerbak.
Voeg de gesneden champignons , de schuin gesneden lente-ui en in stukken gesneden perzik erbij.
Voeg warm water toe, zodat er een saus ontstaat. Temper het vuur en proef de saus.
Het op smaak maken kan naar eigen inzicht geschieden, met azijn, sambal, zoete ketjap, chilli saus en een kippenbouillonblokje. Pas op met zout! (Hoi Sin en zwarte bonen zijn al zout)
De bedoeling is dat dit gerecht zoetzuur smaakt.
Als de saus te sterk van smaak is, verdunnen met warm water en afbinden met maizena.

Dit is een éénpan-gerecht en is dus geschikt om op ieder gewenst moment in de magnetron op te warmen. Dat kan van pas komen wanneer je dit serveert samen met een bewerkelijker gerecht dat direct geserveerd moet worden.

bami met garnalen en varkensvlees

Eet smakelijk, en....
Zo eet ik nu iedere dag!