Netamot Suas 
 

Mijn afvoerputje is verstopt met Tomaten Saus.
De twaalf gaatjes hebben zoveel uisnippers, prei en andere onoplosbaarheden verzameld, dat er geen doorkomen meer aan is.
Langzaam loopt het aanrecht vol, tegelijkertijd ook vieze rood-roze Spagetti-sausranden achterlatend op het blikkerend metaal.
Goor.
Drie pils en een stel borrels geleden zag ik nog een regenboog in het afgietwater van mijn vergiet, toen ik de spagetti de gebruikelijke koudwater-afschrikbeurt gaf.
Dan is het leven mooi. Een kort moment genieten van een natuurfenomeen.
Et lux perpetua, luceat eis.
Ik heb eters.
Italiaanse gerechten: Uien snipperen, knoflook persen, Lacrimosa in overvloed, bewerkelijke zaken, intensieve sauzen.
In tempo doeloe werk ik alles af en dan komt het bezoek.
Apéritief, praatje, voorgerecht, hoofd- en nagerecht en dan is een dag werk down the drains.
Heb ik daar nu zo veel werk aan besteed?
Rijkelijk besprenkeld vreten ze het op, zeggen weliswaar
"Het is heeeerlijk geweest" en gaan weer over op de orde van de dag.
Te weinig lof voor veel werk.
De volgende keer laat ik ze Indisch eten en dat maak ik zo heet, dat als ze dan dagen later winderig worden, ze nog steeds weten dat ze bij mij zijn geweest.
Met deze genoegelijke gedachte schep ik de prut handenwrijvend uit het aanrecht.
Prut met strepen in een kleurenspectrum.